• +34 93 217 20 60
  • info@2arquitectes.com

CASA CERVANTES

CASA CERVANTES

HABITATGE UNIFAMILIAR AÏLLAT. Cambrils (Tarragona)

 

La Casa Cervantes s’imposa altiva en un entorn encara prou despoblat i es fa present des de la llunyania, de manera relaxada, oferint a la vista subtils jocs de llums i ombres sobre volums abstractes que delimiten la seva morfologia feta de prismes purs i blancs sobre murs de pedra.

Sense deixar de ser un xalet de luxe, pretén presentar-se continguda, quasi austera, sense elements ornamentals. És en la seva mateixa constitució formal, combinació de formes simples però atentes a la proporció humana i als costums de l’habitar, on resideix el seu interès, sense altres vicis ostentosos.

Amb pocs materials es composa una arquitectura d’imatge atemporal, que encaixa adequadament amb l’imaginari del que és mediterrani. Parets blanques, murs de pedra, porxos i persianes fan d’aquesta una casa del lloc, en què la varietat dins d’un sistema senzill, la simplicitat constructiva i la blancor recolzada sobre la pedra harmonitzen amb el blau del cel i el verd dels pins.

 

casa_cervantes_01

 

casa_cervantes_03

 

casa_cervantes_04

 

casa_cervantes_02

 

casa_cervantes_05

 

p-baixa

 

p-primera

 

seccio-transversal

 

alcat-nord

 

alcat-llevant

 

Situació: Cambrils (Tarragona)

Col·laboradors: Sergi Villalba, Xavier de José, Estela Gómez.

Arquitecte tècnic: Xavier Vidiella

Promotor: Privat

Contractista: Estructuras Carvajal, Pro-ser Cambrils

Fotografies: Aitor Estévez

Data final d’obra: 11/2014

2Arquitectes