• +34 93 217 20 60
  • info@2arquitectes.com

ESTUDI_Estanislau

CV_estanis

 

Estanislau Roca i Calaf

Barcelona, 1976

 

És llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona (2000) i Arquitecte per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona UPC (2007). Ha obtingut el Diploma d’Estudis Avançats del Programa de Doctorat “La realitat assetjada: posicionaments creatius” de la Universitat de Barcelona, dins el Bienni Doctoral 2008-2010.

Combina l’activitat professional entre l’art i l’arquitectura, havent realitzat diverses exposicions individuals i col·lectives tant a nivell local com internacional. És autor de diverses escultures a l’espai públic (entre les quals cal destacar la del parc Art Space de Kyonggi, Korea del Sud).

Ha col·laborat amb artistes de renom internacional com Robert Wilson, F. García-Sevilla, o Alicia Framis assistint-los en la producció de les seves obres.

Ha treballat com a arquitecte en els despatxos d’Alonso i Balaguer, de Manolo Ruisánchez i d’Estanislau Roca en projectes d’Arquitectura, de planejament general, derivat i de detall. Més recentment, ve treballant com a arquitecte per compte propi i en col·laboració amb Joan Florit Femenias, amb qui forma la companyia 2Arquitectes.

El 2018 obté el Primer Premi de la II Biennal d’Escultura “Valldoreix dels somnis” per l’obra SITE. El 2003 va obtenir el Primer Premi “exeqüo” del Concurs Internacional Reus Gaudí, junt amb J. Girbau, N. Mateu i M. Planas.

Ha portat la co-direcció tècnica i producció del Festival Ingràvid 2016, 2015 i 2009 a Figueres, del Màpping de l’escenari principal del Festival Cruïlla Barcelona 2015 i 2014, del Festival Homenatge a la Terra-Súria 2013, de la 3a i 4ta Primavera Francòfona organitzades per l’Institut Francès de Barcelona i del Festival de Cultura Contemporània Maçart’08 a Maçanet de Cabrenys. També ha co-dirigit i dissenyat el muntatge expositiu de la mostra d’art contemporani MMAC ‘05, 06, 07.

Ha coordinat i impartit tallers en el Programa de Màster “Arquitectura, Art i Espai Efímer” de la UPC del 2005 al 2009. Ha participat també en diversos workshops d’escultura, disseny i intervencions efímeres com a docent, com en el III Simpòsium d’escultura de l’Alt Penedès, el Congrés Gràfic ’07 “Disseny amb nous materials” al CCCB i en el Màster de Paisatge de la UAB dirigit per Francesc Muñoz.