• +34 93 217 20 60
  • info@2arquitectes.com

ESTUDI_Joan

CV_joan

 

Joan Florit Femenias

Ciutadella de Menorca, 1983

 

Arquitecte per la ETSABarcelona (2008) i Doctor en Urbanisme per la Universitat Politècnica de Catalunya-UPC (2014).

En el camp professional, ha combinat l’arquitectura amb una certa especialització en urbanisme, treballant en equips redactors de plans d’ordenació urbana a nivell municipal (Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Sant Carles de la Ràpita, Teià), així com en plans per a diverses àrees estratègiques de la ciutat de Barcelona (Parc de Montjuïc, Barri del Carmel, Campus Universitari Diagonal), entre altres treballs d’escala menor. Més recentment, ve treballant com a arquitecte per compte propi i en col·laboració amb Estanislau Roca i Calaf, amb qui forma la companyia 2Arquitectes.

En el camp de la investigació ha desenvolupat treballs emmarcats en la línia oberta en el Departament d’Urbanisme i Ordenació del Territori (DUOT) de la UPC sobre les qualitats pròpies de la metròpolis contemporània, i en especial sobre les que s’obtenen dels seus espais oberts, per a treballs propis i / o projectes pertanyents al Grup de Recerca consolidat GRU.

La seva tesi doctoral, titulada “El Parc Central a la Metròpolis Contemporània: Una definició crítica”, compon una àmplia exploració sobre les qualitats pròpies de la metròpolis que es concentren en els parcs singulars de les majors ciutats del món, indagant en els seus efectes urbanístics, socials i ambientals. Creua un enfocament històric amb una anàlisi comparativa dels aspectes dimensionals, funcionals, morfològics i relacionals dels parcs, a partir d’una extensa i significativa relació de casos d’estudi que permet una comparació útil entre cultures paisatgístiques i urbanes diverses. (+)

Actualment i des de setembre de 2015 és Professor Associat de la UPC al Departament d’Urbanisme i Ordenació del Territori, impartint docència en cursos dedicats al projecte de l’espai públic i el projecte del fragment residencial a l’Escola d’Arquitectura de Barcelona.

Compta amb altres experiències docents en Workshops Internacionals de grau i postgrau (TETSA’B 2009; Màster Future City Managers, Universitat Iberoamericana de Ciutat de Mèxic 2013) i ha estat ponent convidat en diversos cursos de grau i màster a la UPC i la Universitat de Barcelona (Màster Oficial en Planificació Territorial i Gestió Ambiental, UB 2010).

Ha presentat les seves investigacions en diversos fòrums i seminaris nacionals (Barcelona 2011 i 2014) i internacionals (Milà 2012 i Brasília 2014), així com publicat els seus resultats en alguns mitjans especialitzats. (+)